25 Απρ Πασχαλινά κουλουράκια
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
*μην ξεχάσετε λαδόκολλα και να τα αλείψετε με λίγο γάλα ! (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας απο τις συνταγές της παρέας)
Καλό Πάσχα 🐇🐇🐇🐇
ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)
Posted at 14:45h, 25 ΑπριλίουΤέλεια! Χθες μου ζήτησε η μαμά να της βρω μια καλή συνατγή για να φτιάξουεμ κουλουράκια! Να λοιπόν! Την σημειώνω stacey!
Καλή Μ. Εβδομάδα!
stacey
Posted at 05:41h, 26 ΑπριλίουΑχ τι ωραια !!! Καλη επιτυχια ελπιζω να σας αρεσουν