Καλώς Ήλθατε

steacy_01Είμαι η Στέηση Μπακογιάννη – Κριτσινέλη και θα ήθελα να σας πω δυο λόγια σχετικά με εμένα καθώς και για το τι είναι το “Daycare” αλλά και για το πώς μπορώ να φανώ χρήσιμη σε γονείς με παιδάκια προσχολικής ηλικίας, στην περιοχή Παλλήνης – Γέρακα – Γλυκών Νερών – Κάντζας. Είμαι πιστοποιημένη ειδικός “Προσχολικής Αγωγής” και απόφοιτος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τμήμα “Τεχνολογιών Ήχου και Μουσικών Οργάνων”. Θα πρέπει να σας πω, επίσης, ότι είμαι και εγώ μανούλα δύο γλυκύτατων παιδιών: της Χρυσάνθης και του Κωνσταντίνου. Έχω εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής, σε παδικούς σταθμούς αλλά και ως κατ’ οίκον βρεφονηπιοκόμος. 

Από το χειμώνα του 2013 αναλαμβάνω την ημερήσια φύλαξη βρεφών και νηπίων σε δικό μου χώρο (daycare). Η πρακτική του daycare δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα μας. Αντίθετα, στις υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι ένας άτυπος θεσμός. Φάινεται, όμως, ότι τα νέα οικονομικο-κοινωνικά δεδομένα θα προσανατολίσουν ένα μεγάλο μέρος των νέων γονέων σε εναλλακτικές μορφές φύλαξης των παιδιών τους.  

Βασική μου αρχή είναι να αναλαμβάνω κάθε χρονιά μέχρι τρία (3) παιδάκια και να τα φροντίζω καθημερινά, στο σπίτι μου, όπως φροντίζω και τα δικά μου. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το Stacey’s Family Daycare δεν είναι παιδικός σταθμός, ούτε εντάσσεται στο επίσημο θεσμικό πλάισιο της προσχολικής αγωγής. Το Stacey’s Family Daycare αναλαμβάνει την καθημερινή φροντίδα και δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας σε ένα οικιακό περιβάλλον, κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να είναι ασφαλές και φιλόξενο προκειμένου τα παιδιά να παίζουν, να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν μαζί.

 Φιλικά,

Στέηση Μπακογιάννη – Κριτσινέλη
Shares