Συχνές Ερωτήσεις

Q: Τι είναι το daycare?
A: http://en.wikipedia.org/wiki/Day_care

Q: Γιατί να προτιμήσω το daycare από μια “νταντά” στο σπίτι?
Α: Διότι μέσα από το daycare το παιδί θα εκτεθεί στην εμπειρία της κοινωνικοποίησης και της διάδρασης με άλλα παιδάκια σε ένα περιβάλλον ελεγχόμενο και κατάλληλα διαμορφωμένο. Επιπλέον, η λύση του daycare είναι πολύ περισσότερο συμφέρουσα επιλογή, από πλευράς κόστους, σε σχέση με τη λύση της “νταντάς”.

Q: Γιατί να προτιμήσω το daycare από έναν παιδικό ?
A: Δεν υπάρχει τέτοια σύγκριση. Άλλες υπηρεσίες προσφέρει ο παιδικός και άλλες το daycare. Παρ’ όλα αυτά το Daycare είναι οικονομικότερο, ενώ ο λόγος Δασκάλα / Παιδάκια (1:5) είναι σαφώς καλύτερος απ αυτόν του μέσου παιδικού.

Q: Το παιδί μου θα έχει τον ίδιο βαθμό δραστηριοποίησης σε σχέση με έναν παιδικό σταθμό?
A: Καθώς η δασκάλα έχει λιγότερα παιδάκια να προσέχει, μπορεί να ασχολείται καλύτερα και περισσότερο με το κάθε παιδάκι χωριστά.

Q: Μήπως στον παιδικό η κοινωνικοποίηση είναι ευρύτερη και περισσότερο εντατική?
A: Σίγουρα σε έναν παιδικό σταθμό η κοινωνικοποίηση είναι περισσότερο διευρυμένη αλλά και λιγότερο ελεγχόμενη.

Q: Τι είδους συνθήκες υγιεινής υπάρχουν?
A: Μη ξεχνάτε ότι τα παιδάκια δραστηριοποιούνται σε οικιακούς χώρους και όχι σε κοινόχρηστους χώρους σχολείου / σταθμού. Η χρήση, λοιπόν, είναι ελεγχόμενη ενώ οι συνθήκες υγιεινής, όπως η αποστείρωση και η καθαριότητα, είναι καθημερινή μας μέριμνα, διότι πριν από όλα πρόκειται για το σπίτι μας. Για την ώρα της ξεκούρασης, το κάθε παιδάκι έχει το δικό του παρκοκρέβατο με τα κλινοσκεπάσματά του.

Q: Τι είδους συνθήκες ασφάλειας υπάρχουν?
A: Η ασφάλεια των μικρών μας επισκεπτών δεν είναι λιγότερη από αυτή των ίδιων των παιδιών μας. Όλοι οι “επικίνδυνοι” χώροι -πχ. κουζίνα, μπάνιο, μπαλκόνια, σκάλες- είναι φραγμένοι ή απομονωμένοι από τους χώρους δραστηριότητας. Επιπλέον, δεν υπάρχουν εκτεθειμένα αιχμηρά αντικείμενα, φάρμακα ή ηλεκτρικές συσκευές. Τέλος, όλες οι γωνίες και οι ακμές των επίπλων είναι επενδυμένες με αφρώδες / ελαστικό υλικό. Όπως ακριβώς και στο σπίτι σας…

Q: Από φαγητό τι γίνεται?
A: Το φαγητό μαγειρεύεται καθημερινά, με φρέσκα υλικά. Η διατροφική αξία των γευμάτων είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Μη ξεχνάτε ότι το ίδιο φαγητό τρώνε και τα δικά μας παιδάκια. Αν υπάρχει οποιαδήποτε διατροφική ιδιαιτερότητα – δυσανεξεία παρακαλώ ενημερώστε μας, ώστε να το διευθετήσουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Shares