Η μέρα της Χιονάτης ;)

Η μέρα της Χιονάτης ;)

Μια μέρα βγαλμένη από παραμύθι 😉

Η μέρα της Χιονάτης στην … κουζίνα 🙂

Αφού η δικη μου πριγκιπισσουλα χθες έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Χιονάτη , και μιας και σήμερα δεν είχαμε σχολείο .. δουλειά .. , μεταφέραμε την Χιονάτη στην κουζίνα και εμπνευστήκαμε συνταγές βγαλμένες απο την ιστορία της !

Φτιάξαμε λοιπόν μια τάρτα με .. Μα τι άλλο πέρα απο μήλα ? !

Και μιας και η Χιονάτη πήρε το όνομα της απο την κατάλευκη επιδερμίδα της που ήταν ασπρη-ασπρη σαν το γάλα δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην ιδέα ενός ρυζόγαλου !!!! Ασπρο-ασπρο σαν το γάλα 🙂 😉
(Εγώ βέβαια θα βάλω και την κανελίτσα μου !)

Θέλετε και σεις μια παραμυθένια μέρα ? Αν ναι ρίξτε μια ματιά … 😉

Τάρτα IMG_20151028_131405

Η ζύμη θέλει 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιου αλεύρι , το 1/3 απο ένα πακέτο βιταμ , 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας νερό !

Βάζουμε το 1 φλιτζάνι αλεύρι , το αλάτι , τρίβουμε το βούτυρο και ραντίζουμε με το νερό . Τα μαζεύουμε σε μια μπαλίτσα και βάζουμε αν χρειαστεί οσο απο το υπόλοιπο αλεύρι θέλει η ζύμη για να γίνει μάλλον σκληρή ! Δουλεύουμε ελαφρά και την βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο να παγώσει .

Την ανοίγουμε σε μια φόρμα για τάρτες , τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά με μια λαδόκολλα γεμάτη φασόλια μέσα στην τάρτα για να μην μαζέψει (τα βγάζουμε λίγο πριν είναι έτοιμη για να ροδίσει !)

Για την γέμιση θέλει 4 κουταλιές μαρμελάδας βερίκοκο , 6 μήλα , 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη , λίγη κανελίτσα και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο .

Απλώνουμε στην ζύμη την μιση μαρμελάδα και βάζουμε σε φετες απο πάνω τα μήλα , την ζάχαρη , την κανέλα , το βούτυρο κομματάκια , ραντίζουμε με λίγο λεμονάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά . Χαμηλώνετε λίγο τον φούρνο και αφήνετε άλλη μιση ώρα . Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα με 1\2 κουτάλια νερό και 1 κουταλιά ζάχαρη να γίνει ρευστό και περιχύνετε την τάρτα !!

Ρυζόγαλο IMG_20151028_131345

3/4 της κούπας ρύζι γλασέ σε 3 κούπες νερό με μια σταλίτσα αλάτι

1 λίτρο γάλα , με 1 κούπα ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου γιωτης βανίλια !

Αφού βάλουμε να γίνει σιγα-σιγα το ρυζάκι (να πιει δηλαδή όλο το νεράκι) , προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα και σιγοβράζουμε λίγο ακόμα και έτοιμο !!

Ε? Ε? Σας άνοιξα την όρεξη ?

Φιλικά Στεηση ε>

No Comments

Post A Comment

Shares