Χωρισμός και Διαζύγιο

Χωρισμός και Διαζύγιο

Σήμερα περίπου ένα στα τέσσερα παιδία βιώνει χωρισμό στην οικογένεια του . Η ζωή των παιδιών γίνεται αναπόφευκτα άνω κάτω . Παρ’ολο που τα μικρά παιδία συνηθίζουν πιο εύκολα τη νέα κατάσταση καθώς μεγαλώνουν θα προκύπτουν ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν προσεκτικά και με ευαισθησία ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και η δυστυχία.
Τα παιδία βιώνουν πολλά συναισθήματα όταν οι γονείς τους χωρίζουν , από τύψεις και θυμό μέχρι απόρριψη και απώλεια αυτοεκτιμησης.
Όταν ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος συνήθως ο πατέρας είναι αυτός που φεύγει από το σπίτι . Ωστόσο για το καλό του παιδιού πρέπει να συνεχίσει την σχέση του μαζί του.

Τι να κάνετε λοιπόν σύμφωνα με το βιβλίο ‘Πως Να Γίνετε Σπουδαία Μαμά ‘ της Τρεισι Γκοντριτζ

 Κάντε ένα πρόγραμμα με τον σύντροφο σας
 Μιλήστε στα παιδία !
 Ενθαρρύνετε τα παιδία σας να πουν τα συναισθήματα τους
 Διαβεβαιώστε τα πως θα τα καταφέρετε
 Μιλήστε για άλλες χωρισμένες οικογένειες
 ΜΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΑΣ !!!!!!
 Αν ξεκινήσετε μια νέα σχέση είναι φυσιολογικό τα παιδία να αντιδράσουν

Ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι δύσκολος για τα παιδία , αλλα μπορείτε να μειώσετε τις συνέπειες από κοινού με τον σύντροφο σας , εξασφαλίζοντας ότι τα παιδία σας έχουν επαφή και με τους δυο γονείς και καθησυχάστε τα καθ’ολη την διάρκεια της διαδικασίας.

Όπως έλεγε και μια διαφήμιση ‘Χωρίζουμε σαν ζευγάρι αλλα μένουμε ΠΑΝΤΑ ΓΟΝΕΙΣ’

Τα παιδία είναι μια επιλογή που κάνουμε και είμαστε υπεύθυνοι για αυτη .Προστατέψτε τα ! Ενα διαζύγιο μπορεί να τα πληγώσει καμια φορά περισσότερο και από έναν θάνατο !

No Comments

Post A Comment

Shares